Licitatii auto second hand - Direktcar.ro.

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

Pentadox & Weg SRL, cu sediul in Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 29, Cam. 22, sector 4,  inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/15267/2017, CIF 38175719, doreste sa iti ofere informatii cat mai cuprinzatoare despre modul in care prelucram datele cu caracter personal (“Datele”) pe care le colectam de la tine atunci cand iti creezi un cont in cadrul platformei noastre, www.direktcar.ro (“Platforma”), cand participi la o Licitatie, in calitate de Vanzator sau potential Cumparator, cand vinzi sau cumperi, dupa caz, un Lot, potrivit Termenilor si Conditiilor Licitatiei.

Pentru ca relatia noastra este foarte importanta pentru noi, dorim sa te asiguram ca prelucrarea Datelor se realizeaza cu respectarea principiilor generale ale prelucrarii, respectiv: cel al legalitatii, echitatii si transparentei, al limitarii prelucrarii Datelor la scopul sau scopurile pentru care au fost colectate, al minimizarii Datelor, respectiv al prelucrarii acelor Date strict necesare scopului sau scopurilor prelucrarii, al respectarii caracterului exact si actual al Datelor, al prelucrarii Datelor doar pe perioada necesara atingerii scopului sau scopurilor prelucrarii, si nu in ultimul rand, al asigurarii integritatii si confidentialiatii Datelor prelucrate.

Avand in vedere specificul activitatii noastre, Platforma se adreseaza numai persoanelor care au implinit varsta de 18 ani, motiv pentru care, daca nu ai aceasta varsta, te rugam sa nu intri in contact cu noi prin modalitati care implica, din partea noastra, colectarea de date cu caracter personal.

CE DATE PRELUCRAM, IN CE SCOP SI CAT TIMP?

Dupa cum ai putut observa, prin intermediul Platformei noastre sau prin corespondenta distincta, prin mijloace electronice, potrivit Termenilor si Conditiilor Licitatiei, poti interactiona cu noi in mai multe modalitati ce corespund scopurilor pentru care prelucram Datele tale:

 • Iti Poti crea un cont pe care il vei putea folosi pentru participarea la Licitatii, in calitate de Vanzator sau potential Cumparator; 
 • Ne vei furniza Datele necesare participarii la Licitatii in calitate de Vanzator si indeplinirii obligatiilor contractuale ale tale, in aceasta calitate;
 • Ne vei furniza Datele necesare indeplinirii obligatiilor contractuale ale tale, in calitate de Cumparator;
 • poti accesa sectiunea “contact” prin intermediul careia ne poti transmite un mesaj;
 • te poti abona la “newsletter”,  daca aceasta posibiltiate este oferita de catre Platofroma, pentru a fi la curent cu ultimele noutati legate de Loturi listate sau cu privire la alte informatii despre serviciile si activitatea noastra de care ai putea fi interesat;
 • pentru imbunatatirea serviciilor noastre, am putea derula anumite sondaje de opinie

Este foarte important ca Datele pe care ni le furnizezi sa fie corecte si actuale intrucat nu vom raspunde pentru consecintele furnizarii unor Date incorecte sau incomplete. De aceea, te rugam sa ne informezi imediat ce intervin schimbari in Datele tale pentru a ne permite sa facem actualizarile necesare cu privire la acestea.

In masura in care ne vei furniza Datele ce apartin unei alte persoane, te rugam sa te asiguri ca ai obtinut in prealabil consimtamantul acesteia pentru a ni le furniza. In cazul in care va trebui sa utilizam Datele furnizate de catre tine pentru a te contacta, iar acestea nu iti apartin, va trebui sa informam persoana ale carei Date ne-au fost furnizate despre sursa acestora, adica despre faptul ca acestea ne-au fost furnizate de catre tine.
In masura in care, prin intermediul uneia dintre sectiunile noastre, te vei putea conecta la un alt web-site, te rugam sa citesti termenii si conditiile, precum si politica de protectie a acelui web-site, noi neavand niciun control asupra modului in care detinatorii acelor web-site-uri prelucreaza datele cu caracter personal ale utilizatorilor si, prin urmare, niciun fel de raspundere.

Creare cont

Pentru a-ti putea crea un cont si a avea acces la istoricul Licitatiilor la care ai participat, in masura in care aceasta facilitate va fi oferita de catre Platforma, pentru a-ti putea modifica, actualiza informatiile de cont, pentru a vedea daca te-ai abonat la newsletter sau pentru a te dezabona de la acesta, iti vom solicita si vom putea prelucra urmatoarele Date:

 • Nume si prenume, adresa de email, nr. de telefon, adresa de domiciliu, parola.

Scopul general al prelucrarii datelor tale este acela de administrare a contului tau, Datele urmand a fi prelucrate pana la exercitarea dreptului de opozitie si inchiderea contului si/sau pana la exercitarea de catre tine a dreptului la stergerea Datelor in masura in care nu va exista un alt temei juridic al prelucrarii in continuare a Datelor, situatie in care te vom informa in mod corespunzator.

Derularea relatiei contractuale in calitate de Vanzator

Pentru participarea ta la Licitatii, in calitate de Vanzator, potrivit Termenilor si Conditiilor Licitatiei, iti vom putea solicita si vom putea prelucra urmatoarele Date:

 • Nume si prenume;
 • Date de identitate (adresa, serie si numar CI/pasaport, CNP, data nasterii si localitatea de nastere, data emiterii si data de valabilitate a documentului de identitate), inclusiv copia actului de identitate;
 • Date aferente mandantului tau, dupa cum acestea apar in procura notariala sau in imputernicirea prezentata in scopul reprezentarii mandantului in cadrul Licitatiei;
 • Date cu privire la bunurile detinute (seria sasiu autoturism, numar de inmatriculare, marca si model, alte date ce sunt cuprinse in cartea de identitate a autovehiculului);
 • Date de contact: email si numar de telefon;
 • Date bancare aferente indeplinirii obligatiilor de plata.
Derularea relatiei contractuale in calitate de Cumparator

Pentru participarea ta la Licitatii, in calitate de Cumparator, potrivit Termenilor si Conditiilor Licitatiei, va vom putea solicita si vom putea prelucra, urmatoarele Date:

 • Nume si prenume;
 • Date de identitate (adresa, serie si numar CI/pasaport, CNP, data nasterii si localitatea de nastere, data emiterii si data de valabilitate a documentului de identitate);
 • Date aferente mandantului tau, dupa cum acestea apar in procura notariala sau in imputernicirea prezentata in scopul reprezentarii mandantului in cadrul Licitatiei;
 • Date de contact: email si numar de telefon;
 • Date bancare aferente indeplinirii obligatiilor de plata.

Scopul general al prelucrarii Datelor este exercitarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor contractuale, potrivit Termenilor si Conditiilor Licitatiei, respectiv, dar fara a se limita la: listarea Loturilor pe Platforma, derularea Licitatiei, validatea castigatorului acestuia, urmarirea indeplinirii si executarea obligatiilor de plata ce iti revin catre noi, derularea comunicarilor dintre noi, necesare executarii relatiei contractuale. Datele tale vor fi prelucrate pana la indeplinirea obiectului relatiei contractuale dintre noi, dar si pe perioada impusa de dispozitiile legale in materie financiar-contabila (ex: 5 ani de la inceputul anului financair urmator celui in care s-au realizat ultimele demersuri aferente executarii contractului) sau necesara apararii drepturilor noastre (ex: perioada termenelor de prescriptie). 

Contact

Daca vei intra in contact cu noi prin utilizarea paginii noastre de “contact”, vom putea prelucra Date ce iti apartin, precum:

 • Nume, adresa de email, date inscrise in cuprinsul mesajului pe care tu, in mod voluntar, alegi sa ni le transmiti si asupra carora noi nu detinem niciun control. Te rugam sa eviti transmiterea de Date personale despre tine sau despre altcineva in cuprinsul mesajului daca acest lucru nu este absolut necesar pentru scopul pentru care ne contactezi

Scopul prelucrarii acestor Date este de a raspunde intrebarilor sau solicitarilor tale legitime si morale, de a-ti oferi suport si indrumari, de a-ti furniza orice alte informatii de care ai nevoie.
Vom prelucra aceste Date doar pentru perioada atingerii scopului comunicarii dintre noi si dupa aceasta in masura in care este necesar pentru apararea drepturilor noastre, pentru perioadele permise de dispozitiile legale (ex: perioada termenelor de prescriptie).

Newsletters

Platforma nostra va va putea oferi posibilitatea de a te abona la “newsletter” pentru a primi informatii si noutati despre Loturi si serviciile noastre. Pentru a-ti putea transmite astfel de mesaje comerciale, vom solicita:

 • adresa de email si/sau nr. de telefon.

In masura in care iti vei exprima consimtamantul in acest sens prin bifarea casutelor puse de catre noi la dispozitia ta in acest sens, iti vom prelucra Datele mentionate in scopul transmiterii de astfel de mesaje cu continut comercial pana la retragerea de catre tine a consimtamantului, respectiv pana la dezabonare.
Vei avea posibilitatea de a te dezabona de la primirea unor astlfe de mesaje oricand si cu ocazia fiecarui mesaj trimis de catre noi in acest sens.
De asemenea, vei avea posibilitatea de a te dezabona si prin accesarea sectiunii “newsletter” din contul tau creat Pe Platforma.
Accesarea serviciilor noastre nu este niciodata conditionata de abonarea la primirea de astfel de comunicari comerciale.
!!! In toate situatiile in care vei interactiona cu noi prin intermediul Platformei, vom putea avea acces si la Date precum: adresa de IP a device-ului utilizat, tipul device-ului, tipul de browser pe care il folosesti.

Pentru alte detalii despre prelucrarea acestor date, te rugam sa citesti si politica noastra de cookies.

Sondaj

Intrucat dorim sa ne imbunatatim serviciile in mod permanent, respectiv modul in care reactionam la solicitarile tale, modul in care iti raspundem, modul in care se deruleaza Licitatiile etc., am putea derula anumite sondaje de satisfactie pentru a afla parerea ta despre serviciile noastre, fie direct, fie prin intermediul unor parteneri de profil. Prin urmare, s-ar putea sa te contactam prin SMS in acest scop, ceea ce inseamna ca vom putea prelucra Date precum nr. de telefon, prelucrarea in acest scop urmand a se face pana la finalizarea sondajului si primirea rapoartelor de analiza in acest sens.

TEMEIUL JURIDIC AL PRELUCRARII

Crearea contului si derularea raporturilor contractuale – prelucrarea Datelor are ca temei juridic executarea contractului (art. 6 alin. 1 lit. b) din GDPR) dar si indeplinirea unor obligatii legale, respectiv ale celor prevazute de legislatia din domeniul comertului electronic, al consumatorului sau financiar-contabil (art. 6 alin. 1 lit. c) din GDPR);

Contact – pentru a raspunde solicitarilor si intrebarilor tale vom prelucra Datele, in primul rand in temeiul consimtamantului tau (art. 6 alin. 1 lit. a) din GDPR) pe care ni-l oferi in mod implicit prin faptul ca alegi sa intri in contact cu noi sau, in functie de scopul mesajului tau sau de continutul acestuia, am putea avea un alt temei juridic al prelucrarii, precum interesul nostru legitim (art. 6 alin. 1 lit. f) din GDPR);

Newsletters- prelucrarea Datelor in acest scop are ca temei juridic consimtamantul tau, exprimat explicit prin bifarea casutei corespunzatoare (art. 6 alin. 1 lit. a) din GDPR);

Sondaj- prelucrarea Datelor in acest scop are ca temei juridic interesul nostru legitim de a ne imbunatati serviciile (art. 6 alin. 1 lit. f) din GDPR).

DESTINATARII DATELOR

In functie de scopul pentru care prelucram Datele tale, acestea vor putea fi puse la dispozitia unor terte persoane care pot actiona, fie in calitate de operatori de date, ceea ce inseamna ca prelucreaza Datele tale in nume propriu, fie in calitate de imputerniciti ai nostri, adica prelucreaza Datele tale in numele nostru.

Executarea contractului – pentru a ne conforma dispozitiilor legale in materie financiar-contabila sau pentru executarea obligatiilor tale de plata fata de noi, Datele tale vor putea fi transmise catre:

 • Cumparator, pentru ca tu, in calitate de Vanzator, sa fii contactat de catre Cumparator in vederea perfectarii tranzactiei de vanzare/cumparare a Lotului;
 • Vanzator, pentru ca tu, in calitate de Cumparator, sa fii contactat de catre Vanzator in vederea perfectarii tranzactiei de vanzare/cumparare a Lotului;
 • Consultantii nostri juridici, furnizori de servicii de contabilitate, societati de recuperate creante.

Contact – in principiu, Datele furnizate de tine prin formularul nostru de contact vor fi folosite doar de catre angajatii nostri pentru a raspunde solicitarilor tale. In functie de scopul mesajului tau acesta ar putea fi transmis unor furnizori de servicii, precum consultanti de relatii publice sau avocati, dar si autoritatilor publice daca mesajul are conotatii jignitoare, ofensatoare sau ilegale.

Newsletters - pentru a-ti putea transmite mesaje de natura comerciala, daca va exista posibilitatea de a opta pentru asta in cadrul Platformei, vom putea folosi serviciile unor furnizori de servicii de direct marketing. 

Sondaje – pentru realizarea de sondaje de opinie, Datele ar putea fi transmise unor furnizori de servicii de profil.

In toate situatiile, la Datele tale ar putea avea acces furnizorii nostri de servicii de mententanta IT, furnizorul serviciului de hosting al Platformei, alti furnizori sau destinatari ai Datelor si care vor avea acces la Date doar in masura necesara prestarii serviciilor catre noi, numai pentru perioada necesara prestarii acestora si doar la Datele absolut necesare prestarii serviciilor. Ne vom asigura in toate cazurile ca furnizorii nostri si-au asumat obligatii de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

SECURITATE

Pentru a raspunde cerintelor Regulamentului General de Protectia a Datelor 2016/679 (“GDPR”), am incercat sa implementam toate masurile tehnice si organizatorice necesare pentru asigurarea securitatii Datelor, ceea ce face ca, in momentul in care Datele tale ajung la noi, acestea sa beneficieze de nivelul adecvat de securitate impotriva distrugerii, pierderii, modificarii, divulgarii neautorizate, accesului neautorizat, fie ele accidentale sau ilegale.

Personalul nostru este instruit in ceea ce priveste modul in care trebuie sa gestioneze Datele tale, furnizorii nostri isi asuma, la randul lor, obligatii de confidentialitate, iar sistemele noastre informatice sunt astfel protejate incat sa previna, pe cat permite tehnologia de la acest moment, incidentele de securitate.

In ceea ce priveste web-site-ul nostru, exista masuri de securitate pentru serverele care gazduiesc web-site-ul nostru, si care includ antivirus, firewall, control regulat al securitatii si scanari de securitate, testari ale vulnerabilitatilor, sisteme de testare a intruziunilor.

Iti reamintim ca, atunci cand web-site-ul nostru iti ofera link-uri catre alte web-site-uri, noi nu suntem raspunzatori pentru masurile de Securitate si pentru modul in care detinatorii acestora iti prelucreaza Datele. De aceea, iti recomandam ca, de fiecare data, sa te familiarizezi cu politicile acestora de protectie a datelor.

CE DREPTURI AI?

Intrucat prelucram Date ce iti apartin, beneficiezi de mai multe drepturi conferite de legislatia in domeniul protectiei datelor. Aceste drepturi sunt urmatoarele:

 • de a ne solicita acces la Date (in temeiul art. 15 din GDPR) si care presupune dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram Datele ce iti apartin, precum si informatii cu privire la: scopul prelucrarii, categoriile de Date prelucrate, destinatarii acestora, perioada de stocare a acestora, existenta dreptului de a ne solicita rectificarea sau stergerea Datelor, restrictionarea prelucrarii sau a dreptului de opozitie, a dreptului de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere, daca exista un proces decizional automatizat, respectiv daca sunt luate decizii doar ca urmare a prelucrarii automate de date, daca datele sunt transferate catre tari terte si ce garantii au fost implementate de catre noi pentru a se asigura securitatea Datelor transferate; 
 • de a ne solicita rectificarea, fara intarzieri nejustificate, a Datelor care nu mai corespund situatiei actuale, in temeiul art. 16 din GDPR; vom derula periodic actiuni de actualizare a bazelor de date, situatie in care vei putea primi solicitari in acest sens. Insa, te rugam sa ne informezi imediat ce Datele pe care ni le-ai trimis s-au modificat pentru a face actualizarile necesare.
 • de a-ti retrage consimtamantul pe care ni l-ai acordat pentru prelucrarea datelor, de a te opune prelucrarii, inclusiv pentru primirea de informari comerciale, si de a solicita stergerea acestora, cu mentiunea ca retragerea consimtamantului nu va afectata legalitatea prelucrarii efectuata pe baza acestui consimtamant, inainte de retragerea lui (art. 17 si art. 21 din GDPR);
 • de a solicita restrictionarea prelucrarii pana la efectuarea rectificarii datelor sau, in masura in care te vei opune prelucrarii, pana la momentul solutionarii acestei cereri sau in alte cazuri prevazute de art. 18 din GDPR;
 • de a solicita portarea datelor adica dreptul de a primi Datele tale personale, pe care ni le-ai furnizat si pe care le-am prelucrat prin mijloace automate, intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat;
 • de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu sediul in B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania; [email protected]; Telefon:  +40.318.059.211 /+40.318.059.212; Fax: +40.318.059.602; http://www.dataprotection.ro/?page=contact;
 • de a te adresa instantelor de judecata pentru realizarea oricaror drepturi de care beneficiezi, potrivit dispozitiilor legale.

Te informam ca atunci cand prelucrarea are ca temei juridic executarea contractului sau indeplinirea unei obligatii legale din partea noastra, solicitarea ta de suspendare sau incetare a prelucrarii Datelor ne-ar putea pune in imposibilitatea de a mai executa obligatiile contractuale sau chiar in imposibilitatea de a inceta prelucrarea daca aceasta este impusa de dispozitiile legale.

Te informam ca nu avem implementate procese decizionale automate, respectiv faptul ca Datele tale nu sunt prelucrate prin mijloace automate pentru luarea unor decizii automate in ceea ce te priveste, cu exceptia celor mentionate in Politica de cookies.

UNDE NE CONTACTEZI

Pentru exercitarea drepturilor tale, pentru transmiterea de orice mesaje, sesizari, te rugam sa ne contactezi la adresa de email: [email protected] sau la adresa sediului nostru din Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 29, Cam. 22, sector 4.
Iti vom raspunde in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la primirea mesajului tau.

MODIFICARE

Aceasta politica va putea fi schimbata oricand de catre noi, atunci cand anumite aspecte necesita modificare, daca intervin modificari legislative sau in alte situatii in care vom aprecia ca acest lucru este necesar. De aceea, te invitam sa consulti aceasta politica ori de cate ori utilizezi Platforma noastra.

COOKIES

Folosim diverse cookie-uri pentru imbunatarirea website-ului propriu si prezentarea catre tine de oferte personalizate.
Pentru informatii suplimentare si pentru a vedea lista privind cookie-urile pe care le utilizam, te rugam sa consulti Politica de cookies.