Ghidul Cumpărătorului pentru Licitații Auto Online - Blog Direktcar - Direktcar.ro

Ghidul Cumpărătorului pentru Licitații Auto Online

28 noiembrie 2023 Licitatii auto online Distribuie articolul

Introducere

Bine ai venit în lumea palpitantă a licitațiilor auto online! Dacă ești nou în acest spațiu, acest ghid te va ajuta să îți începi călătoria în cumpărarea mașinii ideale prin licitație, explicându-ți pașii esențiali și oferindu-ți sfaturi de expert.

Ce Sunt Licitațiile Auto Online?

Licitațiile auto online sunt platforme unde vehiculele sunt vândute la licitație publică pe internet. Acestea oferă o varietate de mașini, de la cele aproape noi, la vehicule second-hand sau de colecție.

Mașinile oferite în aceste licitații online sunt vândute direct de către proprietarii lor, platforma de licitații online fiind doar un prestator de servicii. În loc să posteze un anunț cu un preț negociabil pe o platformă de anunțuri auto, vânzătorul postează mașina aici cu un termen fix de vânzare.

Cei interesați pot plasa oferte începând de la prețul de pornire care este stabilit de către Casa de licitații. Acesta este de regulă mult mai mic față de prețul dorit de vânzător. Ofertele sunt doar crescătoare și pot fi plasate doar online până la data și ora stabilite de către vânzător.

Oferta cea mai mare astfel obținută va fi supusă aprobării de către vânzător.

Avantajele Participării la Licitații Auto Online

Participarea la licitații online vine cu multe avantaje, cum ar fi accesul la o gamă largă de mașini, prețuri competitive și comoditatea de a licita din confortul propriei case.

Cel mai mare avantaj îl reprezintă economia de timp generată de certitudinea acțiunilor. Vizionarea mașinilor are loc la data fixă. Dacă poți să mergi, știi la ce vei licita, și știi și când se închide, automat și dacă ai câștigat sau nu. Dacă nu poți merge la vizionare, aștepți altă oportunitate. Sau dacă nu ai câștigat, știi imediat și mergi mai departe.

Toate astea diferă de negocierile purtate cu vânzători de pe situri de anunțuri auto. Acolo deja ca să stabilești o data de vizionare poate deveni consumator de timp, nemaivorbind că între timp mașina se poate vinde.

Pe scurt întrebările clasice au răspuns înainte de a le pune:

  1. Mai este valabil anunțul? Da, toate mașinile din licitația auto sunt sigur la vânzare, ele nu pot fi vândute înainte de închiderea licitației.
  2. Când pot să văd mașina? Nu mai trebuie să întrebi, deoarece ziua, ora și locul de vizionare sunt deja publicate la fiecare mașină.
  3. Care e ultimul preț? Nu vânzătorul îl spune, ci tu ca și comparator, pas cu pas, bid cu bid, prin plasarea ofertelor crescătoare pe platforma de licitații auto, până la valoarea pe care tu o hotărăști.

Cum Să Participi la o Licitație Auto Online?

Pentru a participa, va trebui să te înregistrezi pe site-ul de licitații, să îți setezi un buget și să înveți să evaluezi mașinile listate.
Pentru asta va trebui să mergi să vezi mașinile înainte de a plasa oferte.

Plasarea ofertelor este angajantă, adică nu le mai poți retrage. Dacă cineva oferă peste tine, vei vedea asta instantaneu, plus vei primi un email în acest sens.

Dacă la final de licitație în ultimele 2 minute înainte de ora anunțată pentru închidere, cineva mai pune o ofertă, timpul se mai prelungește cu 2 minute, așa încât oricine să mai poată licita. Acest proces se repetă până când nimeni nu mai plusează.

Ultima ofertă, denumită și oferta cea mai mare, nu este în mod necesar și câștigătoarea licitației auto. Vânzătorul este liber să își seteze un preț țintă, sub care nu este de acord să vândă mașina.

Dacă oferta cea mai mare a depășit așteptarea vânzătorului, atunci acesta este obligat să vândă la prețul obținut. Dacă, însă, prețul obținut este sub ce a vrut el inițial, atunci el are dreptul să aleagă dacă acceptă sau nu.

Dacă mașina se vinde, noi vom percepe o taxă de licitație de 1% din prețul de vânzare, taxă plătită de cumpărător, după care punem în legătură directă vânzătorul și cumpărătorul. Tranzacția efectivă se va face între ei, dar la prețul obținut și acceptat în licitația auto.

Sfaturi Pentru Licitații Auto Online de Succes

Înainte de a licita, este crucial să:

  1. Iți stabilești pe care dintre mașinile second – hand (loturi) vrei să le vezi.
  2. Te duci să le inspectezi, să înțelegi istoricul lor și starea tehnică.
  3. Fă-ți o listă scurtă, poți să le adaugi la loturi/ maşini SH favorite în MyDirektcar.
  4. Stabilește-ți pentru fiecare opțiune un preț maxim pe care ești
    dispus să îl dai.
  5. Să stabilești o strategie de licitare auto.
  6. Nu uita să iei în considerare costurile suplimentare, cum ar fi taxele de transport sau de înregistrare.
  7. În funcție de datele de închidere și a preferințelor tale de cumpărare, ai grijă să nu licitezi la mai multe mașini care se închid în așa fel încât ai putea să le câștigi pe toate.
  8. Setează-ți alerte din MyDirektcar prin care să te anunțăm când apar mașini similare.

Ești gata să începi? Înregistrează-te pe site-ul nostru pentru a avea acces la cele mai recente licitații auto și pentru a găsi mașina perfectă pentru tine!

Ti-a placut articolul?
Dă-l mai departe

Loturi adăugate recent

Volkswagen Golf
Lot 2872 2009 309 km Diesel
Volkswagen Polo
Lot 2870 2015 70,000 km Benzina
Volkswagen Passat Variant
Lot 2867 2008 293,240 km Diesel
Vezi toate licitațiile