Licitații Auto - avantajele cumpărătorului - Blog Direktcar - Direktcar.ro

Licitații Auto – avantajele cumpărătorului

28 noiembrie 2023 Licitatii auto masini SH Distribuie articolul

Când vine vorba de achiziționarea unui autovehicul, ai la dispoziție mai multe opțiuni, cum ar fi să cumperi o mașină rulată de la un dealer specializat, sau să cauți prin multitudinea de anunțuri auto publicate pe siturile de vânzări auto sau pur și simplu să treci la acțiune și să cumperi mașina second hand dorită de la o licitație auto pe Direktcar.

Îți vom prezenta aici principalele beneficii ale cumpărării unui autoturism de pe platforma de licitații auto Direktcar.

Disponibilitatea Anunțurilor: “Mai este valabil anunțul?”

Unul dintre cele mai frustrante aspecte ale căutării unei mașini prin canalele tradiționale este incertitudinea disponibilității. În mod obișnuit, întrebarea “Mai este valabil anunțul?” este un pas necesar, dar adesea deranjant. Licitațiile auto online elimină această incertitudine.

Odată postat, un vehicul rămâne disponibil pentru licitare până la închiderea oficială a licitației. Aceasta garantează că toate mașinile la mana a doua listate sunt efectiv la vânzare și nu pot fi vândute înainte de închiderea licitației. Acest fapt asigură un proces echitabil și transparent, oferindu-ți liniștea că mașina rulatǎ pe care ai pus ochii va fi acolo pentru a putea licita pentru ea.

Desigur că și la licitații auto se poate întâmpla ca până te gândești licitația să se închidă, dar în fiecare zi se deschid licitații pentru alte mașini second hand. Termenul de închidere este clar afișat pentru fiecare mașină de vânzare, în comparație cu anunțurile de mașini, care pot să nu mai fie valabile în momentul în care te hotărăști tu să suni. 

Programează-ți Vizionarea: “Când pot să văd mașina?”

În lumea licitațiilor auto, nu mai trebuie să te întrebi “Când pot să văd mașina?”. Toate detaliile necesare sunt stabilite și publicate clar pentru fiecare vehicul în parte. Zilele, orele și locațiile de vizionare sunt disponibile pentru potențiali cumpărători, permițând o planificare eficientă și eliminând timpul pierdut în coordonarea vizionărilor. Aceasta face ca întregul proces să fie mult mai accesibil și mai puțin obositor, permițându-ți să te concentrezi pe evaluarea corectă a mașinilor de interes.

Când ai pus ochii pe o mașină care îți place, desigur că vrei să o vezi înainte să o cumperi sau să faci o ofertă. În cazul mașinilor de ocazie postate pe siturile de anunțuri auto, va trebui să te înțelegi cu vânzătorul asupra unei modalități de vizionare, cu riscul că până să vă întâlniți, el deja să fi vândut mașina.

Stabilește-ți Prețul: “Care e ultimul preț?”

Tradițional, aflarea ultimului preț necesită negocieri îndelungate și, uneori, frustrante cu vânzătorul. În contextul licitațiilor auto, nu vânzătorul îl stabilește, ci tu, cumpărătorul, pas cu pas, ofertă cu ofertă.

Prin plasarea ofertelor crescătoare pe platforma de licitații auto, tu decizi valoarea pe care ești dispus să o plătești pentru un vehicul. Aceasta înseamnă că ai control complet asupra procesului de achiziție și, în cele din urmă, asupra prețului pe care îl consideri adecvat pentru mașina dorită.

Este destul de dificil de a stabili prețul corect pentru o mașină second hand. Vânzătorii se ghidează după diferite anunțuri cu mașini de vânzare, dar acestea nu neapărat se și vând la acele prețuri, așa că într-o negociere directă este destul de dificil să susții un preț mai mic.

Așa, în licitație nu trebuie să vorbești ci doar sa plusezi până la valoarea pe care tu o consideri de bun simț. Vânzătorul va vedea evoluția ofertelor și dacă prețul obținut va fi măcar aproape de ce a mai văzut pe piață, va fi de acord cu vânzarea.

Certitudinea Tranzacției: “Ai luat o decizie?”

Licitațiile auto online eficientizează procesul de achiziție, eliminând interacțiuni lungi și adesea inconfortabile, precum și negocieri interminabile. Ele sunt structurate astfel încât să asigure protecția și satisfacția atât a cumpărătorului, cât și a vânzătorului, garantând o încheiere satisfăcătoare a tranzacției pentru fiecare parte implicată.

La finalul unei licitații, indiferent dacă ai câștigat sau nu, vei ști exact care sunt pașii următori. Acest lucru diferențiază licitațiile de procesul de negociere, care rareori oferă un rezultat instant și definitiv.

Când negociezi, ești adesea lăsat în așteptare, în timp ce vânzătorii pot cântări opțiuni multiple. Acesta poate fi un proces încărcat de incertitudini și imprevizibil, fără garanția unui răspuns clar. În contrast, licitațiile îți oferă claritatea poziției tale în fiecare moment al procesului.

Concluzie

În concluzie, licitațiile auto online reprezintă o modalitate modernă, eficientă și avantajoasă de a achiziționa vehicule. Cu acces la o varietate largă de mașini second hand, transparență în procesul de licitare și control asupra prețului final, cumpărătorii pot găsi mașina ideală fără stresul și incertitudinea tradițională asociată cu piața auto.

Iar cu platforme precum direktcar.ro, tot procesul devine și mai simplu și mai accesibil, indiferent de experiența ta anterioară cu licitațiile auto.

Ti-a placut articolul?
Dă-l mai departe

Loturi adăugate recent

Volkswagen Golf
Lot 2872 2009 309 km Diesel
Volkswagen Polo
Lot 2870 2015 70,000 km Benzina
Volkswagen Passat Variant
Lot 2867 2008 293,240 km Diesel
Vezi toate licitațiile